Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи обов'язково підприємцю з працівниками мати штатний розпис

27 травня 2019, 08:45
1125
1
Реклама

Трудове законодавство не вимагає від підприємця мати штатний розпис, - такий висновок зробило у листі Мінсоцполітики від 21.05.2019 р. № 34/0/23-19/133.

При цьому представники відомства запевняють, що ФОП має оформлювати локальні акти, укладати трудові договори у письмовій формі, вести трудові книжки працівників та може вести книгу реєстрації локальних актів, розробляти правила внутрішнього трудового розпорядку, вести табелі обліку використання робочого часу тощо.

Нагадаємо: свого часу в міністерстві наполягали на обов'язковій наявності штатного розпису в усіх суб'єктів господарювання, у тому числі й у ФОП (див. лист Мінсоцполітики від 21.11.2016 р. № 5907/0/10-16/06).

Корисним на цю тему буде також наступний матеріал: "Кадрові та інші документи: які з них мають вести підприємці" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини