Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ринкова пільга з податку на нерухомість: хто отримає

27 травня 2019, 10:00
362
0
Реклама

ДФСУ оприлюднила податкову консультацію про те, як застосовувати норми з податку на нерухоме майно. Йдеться про виключення з числа оподатковуваних об'єктів нежитлової нерухомості, яку використовують суб'єкти господарювання малого та середнього бізнесу, що провадять свою діяльність в малих архітектурних формах та на ринках. А конкретніше - податківці розглянули питання такої преференції для ринків.

На думку контролючого органу, аби застосувати указану преференцію стосовно будівлі критого ринку мають одночасно дотримуватися дві умови.

По-перше, відповідне функціональне призначення земельної ділянки, де така будівля розташована. Наприклад - "для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури" (підрозділ 03.10 Класифікації видів цільового призначення земель).

По-друге, знадобиться документальне підтвердження про належність будівлі критого ринку до підкласу 1230.2 "Криті ринки, павільйони та зали для ярмарків" Державного класифікатора будівель та споруд ДК 018-2000. Таким підтвердженням, на думку податківців, послугує експертний висновок.

Якщо ж не виконуються зазначені передумови, то, на думку фіскалів, підприємство повинно буде платити податок на нерухомість за будівлю критого ринку на загальних підставах.

Джерело: ІПК ДФСУ від 10.05.2019 р. № 2062/6/99-99-12-02-03-15/ІПК

Про те, як юрособи мають звітувати з податку на нерухомість читайте в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини