Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Будівництво ФОП – єдинником на власній земділянці: як сплачувати земельний податок

31 травня 2019, 08:30
303
0
Реклама

ФОП - єдинник, який здійснює будівництво на земельній ділянці, що перебуває у його власності, сплачує земельний податок на загальних підставах. Таку інформацію розмістило на офіційному сайті ГУ ДФС у Луганській області.

Фіскали наголосили: у разі будівництва (в т. ч. виробничих об'єктів), ФОП не використовує у підприємницькій діяльності свої земельні ділянки. Відповідно він не виконує умови, які звільняють його від сплати земельного податку.

Нагадаємо: особливості справляння земельного податку суб'єктами господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, встановлює гл. 1 розд. XIV ПКУ (п. 269.2 ПКУ).

При цьому платників ЄП звільняють від обов'язку нараховувати, сплачувати та подавати податкову звітність з податку на майно (в частині земельного податку), крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовують платники ЄП першої - третьої груп для провадження господарської діяльності (п.п. 4 п. 297.1 ПКУ).

За інформацією сайту ГУ ДФС у Луганській області.

Що потрібно знати для обчислення плати за землю та як саме її розраховувати, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Плата за землю: порядок обчислення та сплати".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини