Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ІТ-шникам пояснили застосування ПДВ-пільги

5 липня 2019, 13:15
1669
0
Реклама

Комітет Верховної Ради України з питань податкової та митної політики (далі - Комітет) висловив свою позицію стосовно застосування ПДВ-пільги для послуг з комп'ютерного програмування.

Нагадаємо, що згідно з п. 261 підрозділу 2 р. XX ПКУ тимчасово, до 1 січня 2023 року, від оподаткування ПДВ звільняють:

• операції з постачання програмної продукції;

• операції з програмною продукцією, плата за які не вважається роялті згідно з абзацами 2-7 пп. 14.1.225 ПКУ.

Як пояснив Комітет, сенс зазначеного пункту полягає в тому, що звільнення від оподаткування ПДВ застосовують до операцій з постачання програмної продукції, а також до операцій з програмною продукцією, плата за які не вважається роялті.

Якщо в результаті надання послуг з комп'ютерного програмування створюють і фактично передають замовнику програмну продукцію (її примірник), з передачею або виникненням у замовника прав інтелектуальної власності або права власності на примірник, такі операції звільняють від оподаткування ПДВ.

Таке роз'яснення Комітету не має статусу офіційного тлумачення.

Джерело: лист Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики від 29.05.2019 р. № 04-27/10-360(102508).

Про застосування такої ПДВ-пільги ми розповідали в матеріалі "Платимо нерезиденту за доступ та використання програмного забезпечення: чи діють ІТ-пільги з ПДВ" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини