Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Договір на перевезення без складеної ТТН не дасть право на витрати

22 липня 2019, 12:00
1399
0
Реклама

Якщо для підтвердження перевезення вантажу немає первинки (наприклад, ТТН), то платник податку втрачає право врахувати вартість таких послуг при визначенні фінрезультату. Такого висновку дійшли фіскали та оприлюднили його в системі «ЗІР».

Фахівці ДФС нагадали: витрати, пов'язані з реалізацією (збутом) продукції (товарів, робіт, послуг), зокрема, витрати на транспортування, перевалку і страхування готової продукції (товарів), транспортно-експедиційні та інші послуги, пов'язані з транспортуванням продукції (товарів) відповідно до умов договору (базису) поставки включають до витрат на збут (п. 19 П(С)БО 16). Проте, підставою для бухобліку господарських операцій вважають лише первинні документи. Для контролю та впорядкування оброблення даних на підставі первинних документів можна складати зведені облікові документи.

Джерело: роз'яснення з категорії 102.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)


До уваги перевізникам і замовникам перевезень: нещодавно в електронному виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН було опубліковано статтю «Оновлено правила перевезення вантажів - можна складати електронну ТТН»

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини