Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес розблоковує ПН через суд, але штрафні санкції не анулюють

23 липня 2019, 09:00
309
0
Реклама

ДФС розглянула випадок, коли платник ПДВ визнав податковий кредит за заблокованою податковою накладною, за що йому донарахували ПДВ-зобов'язання і штраф. Платник ПДВ звернувся до суду, і відповідне податкове повідомлення-рішення скасували. Також контролерів зобов'язали зареєструвати в ЄРПН зазначену податкову накладну.

Ось що стосовно цього зазначили податківці.

До дати реєстрації податкової накладної в ЄРПН, платник податку не має права включати суми ПДВ за такою податковою накладною до складу податкового кредиту.

Сума ПДВ за податковою накладною, яка зареєстрована в ЄРПН за рішенням суду, може бути включена до складу податкового кредиту, за умови її своєчасної реєстрації в ЄРПН, протягом 1095 календарних днів з дати її складання.

Зважаючи на те, що сума ПДВ за податковою накладною, яку було заблоковано, була безпідставно включена до складу податкового кредиту в періоді її складання, після її реєстрації в ЄРПН за рішенням суду у товариства немає підстав для повторного включення суми ПДВ на підставі такої податкової накладної до складу податкового кредиту.

Щодо перерахунку податкового зобов'язання (в т.ч. штрафних санкцій і пені) за податковим повідомленням-рішенням, винесеним на занижену суму податкових зобов'язань, то ПКУ не передбачена така процедура.

Отже, незважаючи на те, що рішенням суду були скасовані такі донарахування ПДВ-зобов'язань, штраф і пеня, податківці відмовляються їх анулювати (виконувати рішення суду).

Джерело: ІПК ДФСУ від 16.07.2019 р. № 3292/6/99-99-12-02-01-15/ІПК

Про те, як оскаржити рішення про блокування податкової накладної/розрахунку коригування, читайте в матеріалах "Оскарження рішень про блокування ПН/РК" і "Розблокування ПН/РК: судова практика" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини