Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кого Держпраці найчастіше ловить на зарплаті "в конверті"

30 серпня 2019, 13:00
798
0
Реклама

Для визначення роботодавців, які мають найвищий ризик застосування праці незадекларованих працівників, територіальними органами Держпраці проводиться аналіз стану неформальної зайнятості. За результатами розробляються паспорти неформальної зайнятості областей. Згідно з ними лідерами з неформальної зайнятості є такі галузі:

·тимчасове розміщення і організація харчування;

·будівництво;

·сільське господарство;

·оптова і роздрібна торгівля;

·ремонт автотранспортних засобів.

Відповідно до оприлюднених статистичних даних, станом на 01.07.2019 р. найбільші заробітні плати отримують працівники таких галузей:

·промисловість (11636 грн);

·транспорт і логістика (11601 грн);

·будівництво ( 9208 грн).

Однак, як зауважують на сайті Держпраці, можна припустити, що цифри Держстату далекі від реальних. Головна підстава так думати - зарплати у “конвертах”, ця проблема в Україні досі не вирішена. Завдяки спеціалізованим сайтам з пошуку роботи можна встановити, що за перше півріччя 2019 року середня заробітна плата у тій же будівельній галузі становить 14350 грн. Схожа ситуація спостерігається не лише в галузі будівництва, а і в інших галузях, зокрема в тих, що Держпраці віднесені до найбільш ризикових.

Отже, на думку Держпраці, можна зробити висновки про велику вірогідність виплати заробітної плати "в конвертах" в цих галузях.

Джерело: сайт Держпраці


Про особливості прийняття на роботу неповнолітніх можна дізнатись із статті видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини