Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підставою для податкових повідомлень-рішень є акт податкової перевірки – ВС

30 серпня 2019, 13:45
379
0
Реклама

ВС скасував низку податкових повідомлень-рішень через відсутність у судовій справі основного доказу, який визначає склад податкових правопорушень, покладених в основу прийняття спірних рішень - акту перевірки.

Суд зауважив: "акт, являється передумовою прийняття податкового повідомлення-рішення та є носієм доказової інформації про виявленні порушення вимог законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи державної податкової служби".

Належним письмовим доказом, на підставі якого суд здійснює розгляд справи, є оригінал документу або його копія, засвідчена суддею.

На замітку! Результати документальних перевірок оформлюються у формі акта або довідки. У разі встановлення під час перевірки порушень складається акт, а у разі відсутності порушень - довідка.

Джерело: постанова Верховного Суду України від 02.07.2019 р. у справі № 819/2737/13

Корисним на цю тему буде також наступний матеріал: "Камеральні перевірки у ФОП: що потрібно знати" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини