Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ІТ-сфері пропонують пільговий податковий режим ІP-Box

31 січня 2020, 09:00
1434
0
Реклама

Мінцифри спільно із Комітетом ВРУ з питань цифрової трансформації продовжують шукати оптимальну форму оподаткування для ІТ-галузі. Про це йдеться в дописі міністерства на сторінці у Facebook.

Наразі вже готові запропонувати для обговорення інший формат, який створить комфортні умови не тільки для ІТ-галузі, а й для працівників усіх креативних та наукоємних сфер - режим ІP-Box.

Intellectual Property Box, більш відомий як IP-Box, - спеціальний пільговий режим, який дозволяє знизити податкове навантаження на компанії, що створюють і використовують об'єкти інтелектуальної власності (патенти, програмне забезпечення, комерційну таємницю тощо), зокрема ІТ-компанії. Такий режим працює у 19 країнах Європи.

Суть пропозиції.

Замість знижувати ставку податку на прибуток надається можливість зменшити суму, з якої цей податок треба сплатити. Для компаній, які провадять інноваційну діяльність, роблять дослідження, тобто створюють інтелектуальну власність, пропонують зменшувати базу оподаткування податком на прибуток. Зменшення відбуватиметься з урахуванням внеску компанії у створення інтелектуальної власності.

Такий режим дозволить сплачувати ЄСВ не 22% з усієї суми, витраченої на зарплату, а тільки із суми, яка залишиться після розрахунку знижки.

Також пропонують запровадити знижену ставку для підприємств на:

- доходи з продажу/передачі прав об'єкту інтелектуальної власності;

- платежі за ліцензійним договором;

- компенсацію за порушення прав інтелектуальної власності.

Основна цільова аудиторія, яку розглядають:

- IT;

- MedTech;

- AgroTech;

- FinTech;

- високотехнологічне виробництво та інші галузі, які виробляють інтелектуальну власність.

Для ІТ-фахівців, які є підприємцями, є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Корисною в роботі також є аналітична система перевірки та моніторингу контрагентів, яка реалізована у сервісі CONTR AGENT. Оформіть заявку на тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини