Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як реєструвати РРО за договором про спільну діяльність?

11 березня 2019, 17:00
358
0
Реклама

Підприємство направило в ДФС запит, який складався з питань що стосуються реєстрації РРО за договором про спільну діяльність.

Що стосується реєстрації РРО, податківці нагадали що для реєстрації РРО суб'єкт господарювання подає до контролюючого органу:

· заяву про реєстрацію РРО за формою № 1-РРО;

· копію документа, що підтверджує факт купівлі або безоплатного отримання РРО у власність, іншого документа, що підтверджує право власності або користування РРО;

· копію документа на право власності або іншого документа, що дає право на розміщення господарської одиниці, де буде використовуватися РРО;

· копію паспорта (формуляра) РРО та копію паспорта модема (у разі застосування зовнішнього модема);

· копію договору суб'єкта господарювання з ЦСО про технічне обслуговування та ремонт РРО.

Уповноважена особа суб'єкта господарювання може зареєструвати РРО за наявності документа, що посвідчує таку особу, та належним чином оформленої довіреності на проведення реєстрації РРО.

Отже, при реєстрації РРО у розділі 2 заяви на реєстрацію РРО можна вказати реквізити договору про спільну діяльність його дату, номер, а також реєстраційний податковий номер платника ПДВ присвоєний договору про спільну діяльність. Реєстрація РРО проводиться тією юрособою, яка є власником РРО та особою яка уповноважена вести облік згідно договору про спільну діяльність.

Що стосується того, як відобразити в чеку реквізити індивідуального податкового номера ПДВ та номеру договору про спільну діяльність, ДФС у відповіді на запит вказала, що додатковий реквізит що слід вказувати окремо після основного реквізиту номеру платника ПДВ. Зазначене не буде суперечити вимогам чинного законодавства.

ІПК від 28.02.2019 р.

№ 788/6/99-99-14-05-01-15/ІПК

Читайте також статтю “Особливості обліку договорів про спільну діяльність між ФОП і юрособою” електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини