Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кого звільнили від обов’язку отримувати ліцензії на право зберігання пального

7 червня 2019, 16:15
606
0
Реклама

Спеціалісти ДФС зазначили, що споруди та/або обладнання, та/або ємності, які використовують для зберігання пального, можуть бути як власними так і орендованими. Водночас спецвимог щодо місткості та розміщення такого обладнання законодавство не встановлено.

При цьому, ліцензія на право зберігання пального НЕ потрібно отримувати:

1) підприємствам, установам та організаціям, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевою бюджету;

2) підприємствами, установами та організаціями системи державною резерву;

3) суб'єктами господарювання для зберігання пального, яке споживають для власних виробничо-технологічних потреб виключно на нафто - та газовидобувних майданчиках, бурових платформах і яке не реалізують через місця роздрібної торгівлі.

Також суб'єкт господарювання має право зберігати пальне без отримання ліцензії на право його зберігання в місцях виробництва пального або місцях оптової торгівлі пальним чи місцях роздрібної торгівлі пальним, на які отримані відповідні ліцензії.

Інші виключення щодо отримання ліцензій на право зберігання пального відсутні.

Джерело: ІПК від 30.05.2019 р. № 2471/6/99-99-12-01-01-15/ІПК

З 01.07.2019, серед осіб, які реалізують пальне згідно з пп. 14.1.212 ПКУ, опиняться ті, хто використовує пальне для власного споживання. А отже, на таких суб'єктів господарювання поширюється обов'язок до вказаної дати зареєструватися платниками акцизу та зареєструвати місця зберігання пального - акцизні склади. Читайте розлогіше в статті "Акцизний склад власника пального після 01.07.2019: кому потрібен і як зареєструвати" газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Аналітика, консультації, довідники для бухгалтера і вебінари в сервісі "Інтерактивна бухгалтерія"

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини