Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли операції визнають ризиковими і блокують податкові накладні

30 вересня 2019, 17:30
962
0
Реклама

Офіс ВПП ДПС нагадав, яких ситуацій варто уникати, аби уникнути блокування податкових накладних/розрахунків коригування (далі - ПН/РК). Зокрема, йшлося про ситуації, які відповідають критеріям ризиковості.

Ситуація 1

Обсяг постачання товару/послуги в поданих на реєстрацію ПН/РК дорівнює або перевищує збільшений в 1,5 рази залишок різниці обсягу придбання (увезення) такого товару/послуг із ПН/РК, зареєстрованих у ЄРПН із 01.01.2017 р. (крім обсягу придбання товарів/послуг за операціями, які звільнені від оподаткування та підлягають оподаткуванню за нульовою ставкою), та митних деклараціях, й обсягу постачання відповідного товару/послуги, зазначеного з 01.01.2017 р. у ПН/РК, зареєстрованих у ЄРПН, і переважання в такому залишку (понад 75% загального залишку) ризикових товарів із кодами УКТ ЗЕД та послуг із кодами ДКПП, перелік яких визначено ДФС, та відсутність товару/послуги із ПН, яка подана на реєстрацію в ЄРПН, у прийнятій Таблиці даних платника податку.

Ситуація 2

Відсутні (анульовані, призупинені) ліцензії, видані органами ліцензування, які засвідчують право платника податку на виробництво, експорт, імпорт і оптову торгівлю підакцизними товарами (продукцією), визначеними пп. 215.3.1 та пп. 215.3.2 ПКУ. Це стосується товарів, які зазначені платником податку у ПН, поданій на реєстрацію в ЄРПН на дату складання такої ПН/РК.

Ситуація 3

Відсутні на дату складання ПН/РК відомості (актуального запису) у Реєстрі платників акцизного податку з реалізації пального щодо суб'єкта господарювання, який реєструє ПН на товар (пальне) із кодами УКТ ЗЕД згідно з пп. 215.3.4 ПКУ.

Ситуація 4

Зміна номенклатури товару/послуги за РК до ПН, складених на отримувача - платника ПДВ. Такі РК заблокують, якщо ними передбачено зміну номенклатури товару/послуги (для кодів товарів за УКТ ЗЕД - зміна перших 4 цифр кодів, а для кодів послуг за ДКПП - перших 2 цифр кодів) за умови відсутності цього товару/послуги в прийнятій податківцями Таблиці даних платника податку.

Ситуація 5

Сума компенсації вартості товару/послуги, зазначеного в РК на зменшення суми податкових зобов'язань, який подав отримувач такого товару/послуги на реєстрацію в ЄРПН, перевищує величину залишку, що визначають як різницю обсягу придбання на митній території України з 01.01.2017 р., зазначеного постачальником у зареєстрованих у ЄРПН ПН/РК, складених на отримувача такого товару/послуги, й обсягу постачання з 01.01.2017 р., зазначеного отримувачем у зареєстрованих у ЄРПН ПН/РК на постачання цього товару/послуги.

Ситуація 6

Мінусовий РК до ПН, зареєстрованої на покупця - неплатника ПДВ, складений та поданий на реєстрацію в ЄРПН у термін, що перевищує 14 к. дн. з дня складання ПН, зареєстрованої в ЄРПН без порушень граничних строків реєстрації, встановлених ПКУ.

Джерело: повідомлення на веб-сайті Офісу великих платників податків ДПС

Про останні зміни, яких зазнали критерії ризиковості, читайте в статті "Критерії ризиковості для блокування податкових накладних: що змінилося з 08.08.2019" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини