Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавець вимагає надавати пояснення – чи вважати це мобінгом працівника

17 квітня 2024, 17:15
1067
0
Автор:
Реклама

Роботодавець вимагає надавати пояснення з приводу запізнення на роботу. Чи є це мобінгом? Ні. Вимоги роботодавця щодо належного виконання працівником трудових обов'язків, зміна робочого місця, посади працівника або розміру оплати праці в порядку, встановленому законодавством, колективним або трудовим договором, не вважаються мобінгом (цькуванням).

Нагадаємо, що мобінг - це систематичні і тривалі умисні дії або бездіяльність роботодавця чи колег, які спрямовані на приниження честі та гідності працівника, його ділової репутації. Цькуванням часто намагаються змінити або припинити трудові права та обов'язки працівника. Людина в цей час може піддаватися як психологічному так і емоційному тиску, що знижує продуктивність її праці і змушує недооцінювати свою професійну придатність.

Водночас, вимога щодо надання пояснень з приводу порушень трудового розпорядку не є проявом мобінгу, пояснило Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини