Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємство стало резидентом у середині року: чи відображати нарахований та сплачений податок на прибуток за період нерезиденства

18 квітня 2024, 15:50
56
0
Автор:
Реклама

Податок на прибуток за ставкою 9% не визначають, якщо не виникає об'єкт оподаткування за здійснюваними резидентом Дія Сіті - платником податку на прибуток на особливих умовах операціями. Про це нагадали спеціалісти ГУ ДПС у Львівській області.

За словами контролерів, у цьому випадку при заповненні резидентом Дія Сіті Декларації у рядку 01 зазначають дохід від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначений за правилами бухгалтерського обліку, отриманий протягом звітного періоду. Тобто у рядках 02, 03, 04, 05 зазначають показники виключно за період перебування на загальній системі оподаткування податком на прибуток.При цьому платник додає доповнення з поясненням щодо розбіжностей у показниках фінансової звітності та податкової Декларації з податку на прибуток.

Водночас такий резидент Дія Сіті - платник податку на прибуток на особливих умовах зазначає показники в тих рядках Додатку ДІЯ до Декларації, де виникли об'єкти та показники для декларування за період перебування резидента Дія Сіті..

Радимо також ознайомитися зі статтею «Резидент ДІЯ СІТІ сплатив роялті нерезиденту ДІЯ СІТІ: що з ПнВК».

Хочете отримати найвигіднішу ціну на преміум-рішення LIGA 360: Бухгалтер? Тільки зараз для тарифу діє спецпропозиція. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини