Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як отримати довідку з Держреєстру речових прав на нерухоме майно

Реклама

На сайті Мін'юсту нагадали, що інформацію з державних реєстрів можна отримати самостійно. Це досить просто та зручно і зробити можна не виходячи з дому.

Така процедура має певні особливості в залежності від того, хто і з якою метою хоче її отримати.

На сьогодні інформацію за об'єктом нерухомого майна та суб'єктом речового права можна одержати в електронній формі або в паперовій формі.

Щоб отримати інформаційну довідку з ДРП в електронній формі потрібно:

  • зайти на сайт Міністерства юстиції України (https://minjust.gov.ua) - розділ «Онлайн-сервіси» (https://online.minjust.gov.ua) - підрозділ «Інформація з Державного реєстру речових прав»;

  • ввійти в підрозділ за допомогою ЕЦП;

  • після авторизації в системі щодо об'єкта нерухомого майна можна здійснити пошук за 3 критеріями:

- адресою;

- реєстраційним номером об'єкту нерухомості;

- кадастровим номером земельної ділянки.

Також можна знайти інформацію стосовно суб'єкта речового права, обтяження - фізичної або юридичної особи;

  • сплатити адміністративний збір (0,0125 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб - на 2024 рік ця фінансова величина зафіксована на рівні 3 023 грн, тобто потрібно сплатити 40 грн);

  • завантажити сформовану інформаційну довідку. Крім цього, інформацію з ДРП в електронній формі можна отримати через Портал Дія.

Водночас у паперовій формі отримати відповідну інформацію можна звернувшись до надавача такої інформації - держреєстратора прав на нерухоме майно, уповноваженої особи найближчого Центру надання адмінпослуг або нотаріуса.

У цьому випадку доведеться підтвердити особу та сплату адміністративного збору відповідними документами. Також необхідно оплатити зазначену послугу. Плата за інформацію з ДРП у паперовій формі складає 0,025 прожиткового мінімуму для працездатних осіб (станом на 2024 рік - 80 грн).

Якщо бажаєте отримати інформацію в електронній чи паперовій формі за суб'єктом речового права, обтяження, то плату стягують за кожних 25 сторінок інформації.

Скористайтесь спецпропозицією для рішення LIGA 360: Бухгалтер (Преміум). Отримайте максимум аналітичних матеріалів, алгоритмів дій для роботи та бухгалтерських сервісів. Замовте зараз з економією 50%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини