Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затвердили Порядок ведення Єдиного державного реєстру обладнання для підготовки або обробки тютюну — Мінфін

Реклама

На сайті Мінфіну повідомили, що 26 квітня, КМУ прийняв постанову «Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру обладнання для підготовки або обробки тютюну, тютюнової сировини, промислового виробництва тютюнових виробів».

Постанову прийняли, щоб запобігти незаконному виготовленню підакцизної продукції та виконання зобов'язань України у сфері європейської інтеграції.

Її реалізація дасть можливість привести нормативно-правові акти Уряду у відповідність до вимог Закону «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР. Зокрема, у частині уточнення переліку обладнання для промислового виробництва тютюнових виробів, яке повинно бути внесено до Єдиного державного реєстру. Це має підвищити споживчу безпеку, тобто посилить контроль за виробництвом тютюнових виробів.

Постановою автори планують зменшити нелегальне виробництво та обіг тютюнової сировини та тютюнових виробів, що забезпечить надходження податків до бюджету у повному обсязі.

Реєструвати обладнання у Єдиному реєстрі розпочнуть через 30 днів з дня набрання чинності зазначеною постановою.

Хочете отримати найвигіднішу ціну на преміум-рішення LIGA 360: Бухгалтер? Тільки зараз для тарифу діє спецпропозиція. Деталі за посиланням.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини