Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ встановив специфічні правила рубки лісу під час війни та після неї

30 квітня 2024, 12:30
295
0
Автор:
Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 23 квітня 2024 р. № 454 врегулював питання ведення лісового господарства у період дії правового режиму воєнного стану. Станом на 29 квітня Постанова №454 ще не набрала чинності, це станеться в день офіційного оприлюднення.

Зміни передбачають нові правила рубки дерев і чагарників, пов'язані з потребами для оборони та безпеки держави. Тепер такі рубки проводитимуться за зверненням військових адміністрацій за чітко визначеною процедурою. Ці правила діятимуть на період дії правового режиму воєнного стану та протягом шести місяців з дня його припинення або скасування.

Також уряд постановив, що після закінчення трьох років з дня набрання чинності Постановою №454 будуть заборонені суцільні рубки головного користування у гірських лісах Карпатського регіону.

Ще змінами впроваджується перехід ведення лісового господарства на принципах наближеного до природи лісівництва (рубки переформування).

«Так, це дійсно означає, що «лисих» Карпат ви більше не побачите, а дозвільна процедура, визначена Постановою 454 мінімізує негативні наслідки військових дій для лісу, запроваджує чітку систему контролю, запобігає зловживанням та спрощує процес відновлення лісів після бойових дій», - прокоментувало зміни Державне агентство лісових ресурсів України.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Лісокористувач не здійснює заготівлі деревини: чи платити ренту».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини