Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи включаються до додатку ДІЯ сума коштів сплачена резидентом Дія Сіті за договором безповоротної фіндопомоги фізособі

14 травня 2024, 16:30
84
0
Автор:
Реклама

Спеціалісти Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків надали відповідь на питання «Чи включаються до додатку ДІЯ сума коштів сплачена резидентом Дія Сіті за договором безповоротної фінансової допомоги фізичній особі (з якою гіг-контракт тимчасово призупинено за додатковою угодою)?».

На думку контролерів, така сума включається, якщо надана безповоротна фінансова допомога підлягає оподаткуванню ПДФО відповідно до розділу IV ПКУ або не включається до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу згідно із ст. 165 ПКУ та/або не оподатковується згідно з п. 170.7 ПКУ.

Таку суму коштів враховують при розрахунку податку на операції резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах та відображається у рядках 18 та 18.6 Додатку ДІЯ та, відповідно, враховується при обчисленні показника рядка 19 Додатку ДІЯ.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Дія Сіті: відновлення подання звітності»

Скористайтесь спецпропозицією для рішення LIGA 360: Бухгалтер (Преміум). Отримайте максимум аналітичних матеріалів, алгоритмів дій для роботи та бухгалтерських сервісів. Замовте зараз з економією 50%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини