Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівник хоче запис у паперову трудову книжку – чи робити, якщо є електронна

2 травня 2024, 15:00
738
0
Автор:
Реклама

Якщо працівник просить заповнювати паперову трудову книжку, у той час, коли діє електронна трудова книжка, чи можливо це робити? Так, якщо працівник просить заповнювати паперову трудову книжку, то її необхідно заповнювати, навіть при наявності електронної книжки.

Трудова книжка є основним документом про трудову діяльність працівника. Як відомо, починаючи з 10 червня 2021 року в Україні офіційно діють електронні трудові книжки як аналог паперових трудових книжок. У працівників і роботодавців є 5 років на оцифрування трудових книжок, тобто до 10 червня 2026 року.

Правила заповнення трудових книжок, визначає Інструкція №58. Питання, пов'язані з порядком ведення трудових книжок, їх зберігання, виготовлення, постачання і обліку, регулюються Постановою №301, нагадує Південно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини