Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд хоче посилити регулювання щодо підакцизних товарів — бізнес проти

7 травня 2024, 14:40
109
0
Автор:
Реклама

Бізнес закликає Кабмін відмовитися від розробки і прийняття проєкту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення», який передбачає додаткове регулювання галузі. Законопроєкт забороняє видиме розміщення тютюнових виробів, електронних сигарет, тощо у місцях їх роздрібної торгівлі.

Учасники ринку, які працюють з дотриманням вимог чинного законодавства, переконані, що надмірне регуляторне навантаження саме на прозорий бізнес, недотримання норм чинного законодавства органами держвлади і несприйняття позиції бізнесу можуть призвести до значного збільшення частки нелегальної торгівлі. Зокрема, торгівлі через неліцензовані канали збуту та ускладнення виявлення «сірих» продавців правоохоронними органами. Водночас для білого бізнесу прийняття таких змін буде додатковим тиском зі сторони контролюючих органів та збільшить кількість формальних перевірок.

На думку бізнес-спільноти, для прозорого бізнесу зазначена ініціатива зумовить додаткові витрати - як для великих торговельних мереж, так і для малого та середнього бізнесу.

Більше того, зауважили учасники ринку, профільне законодавство Європейського Союзу не передбачає такої заборони на видиме розміщення продукції у точках продажу.

Саме тому, зазначили на сайті Європейської Бізнес Асоціації, бізнес-спільнота рішуче виступила проти зазначеного проєкту Закону та надіслала відповідні спільні звернення до Уряду.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Читайте також "Закон № 3603: "акцизні" зміни".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини