Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штраф до 17 тисяч грн – що чекає на ФОПа чи директора за перевищення готівкових розрахунків

9 травня 2024, 11:45
535
0
Автор:
Реклама

Чи передбачена адміністративна відповідальність для ФОП та посадових осіб юросіб за перевищення граничної суми готівкових

000 розрахунків? Звісно, такий проступок не залишиться без уваги контролюючих органів. Відповідно до ст. 163-15 КпАП передбачена відповідальність за порушення порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги), у тому числі перевищення граничних сум розрахунків готівкою, недотримання установлених законодавством вимог щодо забезпечення можливості розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів.

Такий проступок тягне за собою накладення штрафу на фізичну особу - підприємця, посадових осіб юридичної особи від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тобто від 1700 до 3400 грн

Якщо ж таке порушення буде вчинене особою, яку протягом року вже було піддано адміністративному стягненню за таке ж порушення, то це потягне за собою накладення штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тобто від 8500 до 17000 грн, інформує Головне управління ДПС у Черкаській області.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,8 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини