Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові правила неподаткових перевірок підприємств – Рада прийняла Закон

9 травня 2024, 16:35
752
0
Автор:
Реклама

9 травня 2024 р. Верховна Рада на засіданні підтримала у другому читанні та в цілому законопроєкт №5473-д, який передбачає внесення змін до Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" щодо врегулювання деяких питань здійснення ринкового нагляду та відповідальності суб'єктів господарювання. Про це повідомила голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування Олена Шуляк.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Законопроєкт передбачає, зокрема:

  • зменшення штрафів для платників єдиного податку;

  • право органам ринкового нагляду та суб'єктам господарювання фіксувати процес здійснення перевірок засобами аудіо-, фото- та відеотехніки;

  • органи ринкового нагляду можуть запитувати первинні документи виключно у разі встановлення, що продукція є небезпечною, ризикованою або не відповідає встановленим вимогам;

  • перевірки, які потребують лабораторного аналізу з якості, виконуватимуться виключно за кошти держави;

  • заміна штрафу за продукцію неналежної якості, яку не приведено до належних норм, на можливість утилізації.

Як дізнатися, чи є ваша компанія в плані-графіці перевірок на 2024 рік? Знайдіть досьє на LIGA360 - і відкрийте розділ "Перевірки". Спробуйте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини