Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який термін подачі декларації для фізособи, яка припинила незалежну профдіяльність

7 березня 2019, 08:45
263
0
Реклама

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що фізособи, які здійснюють незалежну проф діяльність, знімаються з обліку після припинення незалежної діяльності, за наявності документально підтвердженої інформації відповідного державного органу, що реєструє таку діяльність або видає документи про право на заняття такою діяльністю (свідоцтва, дозволи, сертифікати тощо), та/або поданих до контролюючого органу за основним місцем обліку: заяви за формою № 8-ОПП, дата якої фіксується в журналі за формою № 6-ОПП ( п.п. 2 п. 11.18 розділу ХI Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 № 1588 із змінами та доповненнями (далі - Порядок № 1588)).

Внесення до Реєстру самозайнятих осіб запису про припинення незалежної профдіяльності фізособою не припиняє її зобов'язань, що виникли під час провадження незалежної профдіяльності, та не змінює строків, порядків виконання зобов'язань та застосування санкцій за їх невиконання (п.п. 4 п. 11.18 розділу ХI Порядку № 1588).

Фізособа, яка проводить незалежну профдіяльність, у разі її припинення, подає податкову декларацію за результатами звітного року до 01 травня року, що настає за звітним.

Liga:REPORT - сучасний хмарний сервіс для реєстрації податкових накладних: легко створювати (є підказки щодо заповнення); все в одному вікні; звірка з ЄРПН; масова відправка, а незабаром - контроль ризикованості блокування ПН.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини