Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мобілізованому єдиннику нарахували авансові внески: як їх скасувати

18 березня 2024, 13:50
174
0
Автор:
Реклама

Фахівці ДПС надали відповідь на запитання: «Що необхідно зробити ФОП - платнику ЄП (І або ІІ групи), яка мобілізована у період дії воєнного стану в Україні та якій в ІКП здійснюються нарахування авансових внесків ЄП і надходять податкові вимоги, для скасування контролюючим органом таких нарахованих сум з ЄП?»

На думку спеціалістів, платник єдиного податку (І або ІІ групи), який мобілізований у період дії воєнного стану в Україні у разі неможливості виконання податкового обов'язку має право подати заяву разом з вичерпним переліком документів до контролюючого органу відповідно до Порядку № 225, на підставі якої контролери скасовують нарахування єдиного податку в інтегрованій картці платника за весь період мобілізації ФОПа у період дії воєнного стану в Україні та приймають рішення про скасування податкових вимог.

Після демобілізації необхідно у строки визначені п. 25 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ, подати до контролюючого органу за місцем податкової реєстрації заяву щодо звільнення від обов'язку сплати єдиного податку та копію військового квитка або копія іншого документа, виданого відповідним держорганом, із зазначенням даних про призов такої особи на військову службу за призовом під час мобілізації.

Читайте також статтю «Штрафи за податкові порушення в період воєнного стану: загальні правила притягнення до відповідальності».

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 107.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини