Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи включають до доходу фізособи- незалежника власні кошти, внесені на розрахунковий рахунок

27 березня 2024, 13:20
332
0
Автор:
Реклама

При внесенні платником податку грошових коштів, отриманих як дохід з джерелом походження з України або її межами та раніше оподаткованих відповідно до законодавства, на поточний рахунок, відкритий для здійснення незалежної професійної діяльності, такі кошти до складу доходу фізособинезалежника не включають, повторно не оподатковують та не відображають в Типовій формі. На цьому наголосила Кілійська ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області.

Оподатковуваним доходом фізособи, яка провадять незалежну професійну діяльність, є сукупний чистий дохід, тобто різниця між доходом і документально підтвердженими витратами, необхідними для провадження певного виду незалежної професійної діяльності (п. 178.3 ПКУ).

Відповідно до абз. 1 п. 44.1 ПКУ для цілей оподаткування платники податків зобов'язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов'язаних з визначенням об'єктів оподаткування та/або податкових зобов'язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством.

Також контролери нагадали, що платникам податків заборонено формувати показники податкової звітності, митних декларацій на підставі даних, не підтверджених документами, що визначені абз. 1 п. 44.1 ПКУ (абз. 2 п. 44.1 ПКУ).

Радимо також ознайомитися зі статтею «Підприємницькі кошти ФОПа на рахунку для власних потреб - що з цього приводу думає ВС».

Підприємці стежать за змінами в LIGA360. Налаштуй моніторинг НПА, змін контрагентів та медіа-поля. Замов LIGA360:Підприємець прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини