Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці нагадали, кого потрібно вказувати в декларації, крім чоловіків та дружин

Реклама

Податківці Головного управління ДПС у Волинській області зауважили, що декларанти повинні враховувати законодавче визначення поняття «члени сім'ї суб'єкта декларування».

Отже, відповідно до ст. 1 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 р. № 1700-VII членами сім'ї суб'єкта декларування є :

  • особа, яка перебуває у шлюбі із суб'єктом декларування (чоловік / дружина) станом на останній день звітного періоду, - незалежно від спільного проживання із суб'єктом декларування упродовж звітного періоду;

  • діти суб'єкта декларування до досягнення ними повноліття, незалежно від їх спільного проживання із суб'єктом декларування упродовж звітного періоду;

  • будь-які особи, які станом на останній день звітного періоду (за умови спільного проживання із суб'єктом декларування впродовж 30 календарних днів, що передували останньому дню звітного періоду) або сукупно протягом не менше 183 днів протягом року, що передує року подання декларації:

- спільно проживали;

- були пов'язані спільним побутом;

- мали взаємні права та обов'язки із суб'єктом декларування (крім осіб, взаємні права та обов'язки яких не мають характеру сімейних), у тому числі особи, які спільно проживали із суб'єктом декларування, але не перебували у шлюбі.

Усі інші особи, за відсутності хоча б однієї із вказаних вище ознак, для цілей декларування не вважаються членами сім'ї суб'єкта декларування. Наприклад, особи, які за відсутності вказаних ознак спільно орендують (використовують) житло, проживають в одній квартирі, кімнаті у гуртожитку, готелі тощо.

Контролери також нагадали, що індивідуальні роз'яснення з питань антикорупційного законодавства можна отримати у секторі з питань запобігання та виявлення корупції.

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини