Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Допомога при народженні у 150 прожиткових – комітет ВРУ рекомендує прийняти Закон

22 квітня 2024, 13:30
845
0
Автор:
Реклама

Ми вже розповідали про законопроєкт №11072, яким пропонується кратно збільшити допомогу при народженні дитини. Перший крок до успішного втілення цієї ідеї в життя зроблено - Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту рекомендував парламенту прийняти за основу цей проєкт.

Нагадаємо, що законопроектом №11072 щодо розміру допомоги при народженні (усиновленні) дитини та встановлення державної допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, поданим групою нардепів, пропонується встановити, що:

- розмір державної допомоги при народженні (усиновленні) дитини буде у сумі, кратній 150 розмірам прожиткового мінімуму, - на першу дитину; кратній 100 розмірам прожиткового мінімуму, - на другу дитину; кратній 50 розмірам прожиткового мінімуму, - на третю і кожну наступну дитину);

- допомога при усиновленні дитини призначається у розмірі, встановленому для виплати допомоги при народженні першої дитини;

- виплата допомоги здійснюється одноразово у двадцятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини, решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами у порядку, встановленому КМУ;

- одноразова натуральна допомога "пакунок малюка" надається у строк, що не перевищує 30 календарних днів з дня народження дитини у порядку, встановленому КМУ.

На думку членів Комітету, на сьогоднішній день вкрай важливо підтримати батьків, які у складний час повномасштабної війни ухвалюють непросте рішення щодо народження дитини. Також члени Комітету зазначили, що після ухвалення законопроекту за основу головний комітет може скорегувати розмір виплат при народженні відповідно першої, другої третьої та кожної наступної дитини.

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Читайте також «Відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку: умови та порядок надання».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини