Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Передача адміністрування ЄСВ Пенсійному фонду – що вирішила Верховна Рада

26 квітня 2024, 11:00
245
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада не змогла ухвалити законопроект №9569 про передачу адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від Державної податкової служби до Пенсійного фонду. За нього проголосували лише 210 депутатів при необхідних 226.

Нагадаємо, що цей законопроєкт, поданий народними депутатами, передбачав передачу адміністрування ЄСВ від ДПС до ПФУ. При цьому підтримка цієї ідеї у Раді була, хоча в бізнес-середовищі й звучали голоси проти цього.

«Хороша і правильна назва, але зміст знову хромав. Проєктом хотіли розширити повноваження Пенсійного фонду щодо адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. По суті, пропонували технічно передати деякі повноваження від Податкової Служби до ПФУ в частині адміністрування єдиного внеску. Зала провалила цей нефахово написаний законопроєкт», - заявила народний депутат Ірина Геращенко.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини