Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Передача адміністрування ЄСВ Пенсійному фонду — чому бізнес проти

29 серпня 2023, 11:25
1394
0
Автор:
Реклама

Члени Коаліції Українська Рада Бізнесу, до складу якої входять 110 бізнес-асоціацій різних галузей економіки, звернулися до керівників уряду та парламенту з заявою, в якій стверджують, що законопроєкти №9569 та №9570 погіршують адміністрування ЄСВ і збільшують видатки Пенсійного фонду. Фахівці Української Ради Бізнесу зазначають, що ці проєкти є недоцільними у поточних умовах, їх реалізація погіршить адміністрування ЄСВ та призведе до збільшення видатків на Пенсійний фонд.

Нагадаємо, що законопроекти, якими пропонується з 1 січня 2024 року передати функцію адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) від Державної податкової служби України до Пенсійного фонду України.

На думку авторів заяви УРБ, на сьогодні Державна податкова служба України має інформаційно-комп'ютерні системи, які забезпечують облік платників податків, приймання електронної звітності, облік нарахованих та сплачених сум, правове супроводження, консультування платників податків та інші процеси адміністрування: «Система на цей працює з високою ефективністю, виконує покладені на неї функції».

У заяві підкреслено: «Ще більш дивним виглядають норми цих проєктів зважаючи на те, що представниками влади задекларовано після завершення воєнного стану об'єднання ЄСВ, ПДФО, ВЗ у один податок та зниження навантаження на фонд оплати праці. З огляду на це доцільним на цей час є зменшення функцій та видатків Пенсійного фонду та поступова трансформація його у департамент Міністерства соцполітики».

Відповідно УРБ закликала народних депутатів та Кабінет міністрів «утриматись від прийняття законопроєктів без будь-якого обґрунтування, на кшталт №9569 та №9570».

Усі потрібні документи для бухгалтера - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, бухгалтерської аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

- За який місяць і в якому розмірі ФОП-єдинник уперше сплачує ЄСВ

- Е-договір для добровільного ЄСВ

- Діють нові правила заповнення платіжок для сплати податків та ЄСВ - ДПС

- Які штрафи і пеня чекають на платників ЄСВ з 1 серпня - ДПС

- Нова форма Податкового розрахунку щодо ПДФО та ЄСВ - з якого періоду застосовувати

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини