Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діють нові правила заповнення платіжок для сплати податків та ЄСВ – ДПС

25 серпня 2023, 14:35
5760
0
Автор:
Реклама

Головне управління ДПС у Черкаській області нагадує, що Наказом №148 затверджено Порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення. Запроваджено спрощення алгоритму заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції платниками та органами виконавчої влади шляхом скорочення кількості його обов'язкових полів.

Так, кількість обов'язкових полів, які заповнюються платниками у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції, зменшено до 2 полів - для платників на бюджетні/небюджетні/депозитний рахунки («Код виду сплати», «Додаткова інформація запису») та до 1 поля - для платників на єдиний рахунок («Додаткова інформація запису»).

Наприклад для погашення недоїмки з ЄСВ по-новому у реквізиті «Призначення платежу» зазначаємо: 140 заборгованість з єдиного внеску.

Відпустки, податки, звітність та зміни воєнного стану - за будь-якою актуальною темою для бухгалтера легко слідкувати з LIGA360. Читайте всі новини й аналітику на єдиній платформі. Спробуйте рішення LIGA360:Аналітика для бухгалтера прямо зараз.

Читайте також:

- Новий формат платіжок та єдиний рахунок

- НБУ з 12 серпня змінив правила про внесення готівки на рахунок через термінал

- Як і коли повинні відображатися у чеках РРО/ПРРО реквізити платіжних карток - офіційно від ДПС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини