Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати поставили хрест на ідеї накопичувальної пенсії з відрахуваннями роботодавців

29 квітня 2024, 14:25
339
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада відхилила під час розгляду у першому читанні законопроект «Про накопичувальне пенсійне забезпечення» (№9212), про який ми вже розповідали. Нагадаємо, що законопроєкт пропонував встановити обов'язкову участь у системі накопичувального пенсійного забезпечення всіх категорій працюючих осіб до досягнення ними 55 років. Передбачалося, що в перші 3 роки після ухвалення закону джерелом додаткових пенсійних накопичень у другому (накопичувальному) рівні пенсійної системи виступить держава. Для цього використовуватимуться як кошти Державного бюджету, так і частину коштів ЄСВ сплачених роботодавцями. При цьому розмір єдиного соціального внеску мали залишатися незмінним - 22%. Але такі ідеї не припали до вподоби народним депутатам, за проєкт у першому читанні проголосували лише 214 нардепів при необхідних 226.

«Пенсійну реформу провалили в першому читанні. Популізм та безвідповідальність на жаль в цьому раунді перемогли. Сумно», - зауважив нардеп Данило Гетманцев, глава податкового комітету Верховної Ради.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини