Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Якщо роботодавець не повідомить Пенсійний фонд про виплати працівникам – чекайте перевірку

8 травня 2024, 16:40
472
0
Автор:
Реклама

Страхувальник, який по заяві-розрахунку отримав від Пенсійного фонду кошти для здійснення страхових виплат працівникам, повинен протягом місяця з дня проведення відповідних виплат повідомити про це ПФУ. Повідомлення про виплату коштів застрахованим особам можна сформувати в електронному кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду України, натиснувши кнопку «Створити повідомлення» в екранній формі заяви-розрахунку, яка набула статусу «Оплачено». Основна частина реквізитів повідомлення заповниться автоматично, дублюючи інформацію із заяви-розрахунку. Ручне введення передбачено для даних щодо виплати: дати виплати та суми, виплаченої за рахунок коштів Фонду.

Якщо сума в повідомленні по всім листкам непрацездатності дорівнює профінансованій сумі, то після збереження, підписання та відправлення повідомлення до Пенсійного фонду, йому автоматично буде присвоєно статус «Прийнято». У випадку розбіжності суми, повідомлення потрапить на опрацювання спеціалістам Фонду. Переглянути вже відправлені повідомлення можна в кабінеті страхувальника на вебпорталі Пенсійного фонду в розділі меню «Повідомлення про виплату коштів застрахованим особам».

Слід зазначити, що у разі відсутності від страхувальника інформації про виплати застрахованим особам протягом трьох місяців з дня здійснення фінансування, відповідним підрозділом Пенсійного фонду буде проведено перевірку використання страхувальником коштів Фонду, застерігає Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області.

Як ефективніше виконувати комплаєнс-процедури для бізнесу? З рішенням LIGA360. Контролюйте дотримання вимог законодавства, здійснюйте due dilligence та AML/KYC перевірки, моніторте репутацію вашої компанії та партнерів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини