Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Державній податковій та митній службам визначили повноваження

6 березня 2019, 15:00
261
0
Реклама

Кабінет Міністрів схвалив положення про Державну податкову і Державну митну служби

18 грудня 2018 року Уряд ухвалив постанову про реорганізацію Державної фіскальної служби шляхом поділу на Державну податкову і Державну митну служби.

Для імплементації цієї постанови на засіданні Уряд 6 березня 2019 року затверджено з доопрацюванням положення, що врегулює порядок діяльності обох служб, визначить їх правовий статус, основні завдання, права і обов'язки працівників, пов'язаних з реалізацією податкової та митної політики, а також закріпить повноваження голів Державної податкової та Державної митної служб.

Відповідно до положення, Державна податкова служба є центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну податкову політику, державну політику з адміністрування ЄСВ, державну політику у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового законодавства, а також законодавства з питань ЄСВ та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на ДПС. Діяльність ДПС спрямовується і координується КМУ через Міністра фінансів.

Положення закріплює, що Державна митна служба є центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну митну політику, державну політику у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування митного законодавства. Діяльність ДМС спрямовується та координується КМУ через Міністра фінансів.

Затвердження положень про кожну із Служб є необхідною передумовою проведення прозорого конкурсу для призначення ефективного та орієнтованого на реформи керівництва.

За повідомлення сайту Мінфіну.

Про справи у спорах із податківцями, де суд став на бік платника податків, читайте у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН за посиланням.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини