Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За допомогою у класифікації об’єктів нерухомості платникам слід звертатись до ДАБІ

7 березня 2019, 09:00
763
0
Реклама

Фахівці ДФСУ роз'яснили, на підставі яких документів визначається належність будівлі до класу 1271 "Будівлі сільськогосподарського призначення, лісівництва та рибного господарства" (категорія 106.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)).

Контролери завважили, що фактичне головне призначення кожного конкретного об'єкта нерухомості визначається на підставі документів, що підтверджують право власності, у порядку, визначеному Державним класифікатором будівель та споруд ДК 018-2000, із використанням Методики ідентифікації за головною класифікаційною ознакою будівель багатофункціонального призначення.

Тому платникам податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за отриманням необхідного висновку щодо ідентифікації об'єкта нерухомості доцільно звертатись до органу, який реалізує державну політику з питань державного архітектурно - будівельного контролю та нагляду.

Нагадуємо, що у новій редакції форми звітності з податку на нерухомість код типу об'єкта має зазначатися відповідно до Державного класифікатора будівель та споруд ДК 018-2000. Детальніше про це та інші новели декларації - у матеріалі "Декларація з податку на нерухомість: вивчаємо нововведення" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини