Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли підприємцю-загальносистемнику включати до витрат сплачений ЄСВ

11 березня 2019, 09:00
722
0
Реклама

ФОП зобов'язані сплачувати ЄСВ, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується ЄСВ.

До переліку витрат, безпосередньо пов'язаних з отриманням доходів ФОП на загальній системі оподаткування, належать, зокрема суми ЄСВ у розмірах і порядку, встановлених законом.

Таким чином, ФОП на загальній системі оподаткування має право включити до складу витрат суму сплаченого за квартал ЄСВ по факту сплати, за умови її документального підтвердження, оскільки зобов'язана сплачувати ЄСВ за календарний квартал до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який він сплачується.

Саме так відповіли податківці у роз'ясненні з категорії 104.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua) на питання: в якому звітному періоді ФОП на загальній системі оподаткування включає до складу витрат сплачену суму ЄВ (поквартально чи при проведенні остаточного річного розрахунку)?

Про особливості подання та заповнення підприємцями Звіту з ЄСВ читайте у газеті "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини