Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Торгівля підакцизними товарами: ДПС звертає увагу на чек

Реклама

Платники податків, які проводять розрахункові операції у готівковій/безготівковій формі із РРО/ПРРО, під час торгівлі підакцизними товарами повинні дотримуватись вимог п. 11 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР.

Згідно з якими такі суб'єкти зобов'язані проводити розрахункові операції через РРО/ПРРО. Причому для підакцизних товарів слід використовувати режим програмування при якому зазначають код товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, найменування товарів, ціни товарів та облік їх кількості. Також необхідно зазначати цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку (серію та номер) при роздрібній торгівлі алкогольними напоями.

За порушення вимог п. 11 ст. 3 Закону № 265/95-ВР у тому числі, але не виключно, прописана відповідальність у п. 7 ст. 17 Закону № 265/95-ВР. Отже, на порушника чекатиме штраф у розмірі 300 НМДГ за проведення розрахункових операцій через РРО/РРО без використання режиму програмування найменування кожного підакцизного товару із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, ціни товару та обліку його кількості.

Тому, Головне управління ДПС у Волинській області нагадує платникам податків та центрам сервісного обслуговування про необхідність коректно та повно відображати (у відповідних рядках та/або тегах) у фіскальних чеках РРО/ПРРО усі обов'язкові реквізити, у тому числі код товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД для підакцизних товарів.

Наразі діють коди згідно з УКТ ЗЕД, які запроваджені Законом України «Про Митний тариф України» від 19.10.2022 р. № 2697-IX.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини