Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У поданому Звіті про КІК виявлено помилки: чи подавати Звіт за скороченою формою (з позначкою «уточнюючий»)

17 квітня 2024, 13:45
634
0
Автор:
Реклама

Фахівці ДПСУ надали відповідь на питання «Чи потрібно подавати Звіт про КІК (далі - Звіт) за скороченою формою (з позначкою «уточнюючий»), якщо контролюючою особою подано повний Звіт (з позначкою «звітний»), у якому враховано виявлені в скороченому Звіті помилки?».

Контролери наголосили, що контролююча особа зобов'язана подати повний Звіт до кінця календарного року, наступного за звітним роком. У разі, якщо відповідно до Звіту загальний оподатковуваний дохід, об'єкт оподаткування податком на прибуток підприємств контролюючої особи збільшується, така особа до кінця календарного року, наступного за звітним (податковим) роком, подає Декларацію типу «уточнююча». При цьому штрафні санкції та/або пеня не застосовуються.

Посадовці також вказали, що у разі якщо платник податків виявив, що у раніше поданому Звіті/скороченому Звіті інформація надана не в повному обсязі або Звіт/скорочений Звіт містить помилки чи недоліки, такий платник податків має право подати:

  • новий Звіт/скорочений Звіт (з позначкою «звітний новий») до граничного строку подання Звіту/скороченого Звіту за такий самий звітний період;

  • уточнюючий Звіт/скорочений Звіт (з позначкою «уточнюючий») після граничного строку подання Звіту/скороченого Звіту за такий самий звітний період.

Новий та уточнюючий звіти повинні містити повну інформацію про КІК за звітний рік, як передбачено при складанні основного Звіту/скороченого Звіту (з позначкою «звітний»).

Враховуючи викладене, оскільки контролюючою особою були виявлені помилки, в раніше поданому скороченому Звіті, потрібно подавати скорочений Звіт (з позначкою «уточнюючий») так як і у повному Звіті, який подано з Декларацією типу «уточнююча», в якому враховані помилки чи недоліки.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Резиденти створили іноземну юридичну компанію: коли подавати повідомлення та звітність про КІК?»

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 103.29 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Хочете отримати найвигіднішу ціну на преміум-рішення LIGA 360: Бухгалтер? Тільки зараз для тарифу діє спецпропозиція. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини