Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розслідувати економічні злочини буде лише БЕБ – Гетманцев

16 квітня 2024, 17:11
262
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада ухвалила в першому читанні доопрацьований законопроєкт №10439, який передбачає вдосконалення роботи Бюро економічної безпеки (БЕБ). Перезавантаження цього органу важливе і для нашої держави, і для міжнародних партнерів, які надають підтримку Україні. Про це розповів голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«Сьогодні до БЕБ виникає безліч запитань у бізнесу й суспільства. Робота цього органу є неефективною. Тому ухвалений документ передбачає призначення керівника на прозорому конкурсі за участі міжнародних партнерів, проведення переатестації всього персоналу БЕБ і, власне, перезавантаження цього органу, що має стати єдиним органом, який здійснює розслідування економічних злочинів у державі», - зазначив політик.

Він додав, що норми законопроєкту передбачають також формування нової дисциплінарної комісії призначеним директором Бюро економічної безпеки.

«Ухвалення цього документа дуже важливе. Я вдячний народним депутатам за підтримку законопроєкту в першому читанні. Він відповідає, зокрема, і вимогам міжнародних організацій, які є донорами України в цей важкий час», - підсумував народний депутат.

Даний документ передбачає, зокрема, відбір і подання на розгляд Прем'єр-міністра України не більше двох кандидатур на посаду директора БЕБ. Друга новація - визначено перші строки для незалежних оцінок ефективності діяльності БЕБ (після завершення першого і третього року на посаді директора Бюро, призначеного в порядку, передбаченому цим законом). Третє - передбачається доопрацьований механізм атестації працівників БЕБ, яка проводиться не пізніше ніж через 12 місяців з дня призначення на посаду нового директора Бюро. Четверте - директор БЕБ, призначений в порядку, передбаченому цим законом, формує нову дисциплінарну комісію.

Як державним службовцям зручніше опрацьовувати великі масиви законодавчої інформації? Всі потрібні інструменти надасть LIGA360. Найповніша база НПА та судової практики з можливостями аналізу. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини