Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бронювання важливих співробітників для бізнесу обговорять після нової хвилі мобілізації

17 квітня 2024, 09:07
5583
0
Автор:
Реклама

Генеральний штаб ЗСУ відмовляється погоджувати економічне бронювання шляхом сплати додаткового військового збору в 20 тис. гривень за співробітника, поки не проведе мобілізаційні заходи. «Ми розуміємо, що їхня позиція [військових] буде визначальною [в ухваленні економічного бронювання]. Ми закрилися в одному кабінеті з військовослужбовцями, чиновниками з Міноборони і Генштабу. За кілька годин сварок ми дійшли взаєморозуміння», - каже Дмитро Наталуха, глава економічного комітету ВРУ.

Під час бесіди на підвищених тонах представники Генштабу дали зрозуміти, розповів парламентар, що їм важливо знати, ким вони будуть укомплектовувати нові бригади, повідомляє NV Бізнес.

«Нам же потрібно мати можливість оплачувати їхню працю і фінансувати наступ. Обидві позиції - адекватні та зрозумілі. Якщо тримати баланс між економікою і потребами мобрезерву, то ні Генштаб, ні Міноборони не будуть проти будь-якої моделі бронювання», - вважає Наталуха, один з головних лобістів ідеї економічного бронювання.

Платіть менше - отримуйте більше! Тільки у квітні економте 50% при замовленні LIGA 360: Бухгалтер (Преміум). Встигніть замовити за вигідною ціною.

У Генштабі неофіційно редакції NV Бізнес розповіли, що економічне бронювання не приймається через «відсутність пріоритетності», а також через негативне ставлення до нього серед більшості військовослужбовців.

Нагадаємо, що економічний блок влади пропонує ввести бронь для співробітників за сплату 20 тис. гривень військового збору. Бізнес загалом за, але це не сприймає частина суспільства та Генштаб.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль нещодавно анонсував зміну у підходах до бронювання: «Наші військові захищають Україну на передовій, але для їх забезпечення необхідна працююча економіка та інфраструктура».

Усі зміни в оплаті праці та кадровому обліку в 2024 році відстежуйте в LIGA360. Слідкуйте за розілом "Персонал" - отримуйте інформацію про зміни законодавства, оплати лікарняних та оподаткування заробітної плати. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини