Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Что указать в ф. № 1-ОПП, когда бухучет на предприятии ведет аудиторская фирма

15 декабря 2021, 17:45
658
0
Реклама

Відомості про взяття на облік чи виникнення змін у облікових даних платників подають шляхом заповнення заяви (для юридичних осіб та відокремлених підрозділів) за ф. № 1-ОПП з позначкою "Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку". При цьому заповнюють розділи 1, 2, 4 та 10 заяви за ф. № 1-ОПП. Таку заяву можна подати в електронній формі.

У розділі 10 ф. 1-ОПП вказують інформацію саме про таку особу та її П.І.Б. та реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію (за наявності) та номера паспорта (для фізосіб, які мають відмітку у паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією (за наявності) та номером паспорта), дату призначення на посаду та номер телефону, факсу.

Якщо на підприємстві таку особу не призначено, то лише керівник несе відповідальність за ведення бухобліку підприємства.

Тому, якщо бухоблік на підприємстві на договірних засадах веде аудиторська фірма, то у розділі 10 ф. № 1-ОПП вказують дані про керівника підприємства.

Джерело: за інформацією ГУ ДПС у Харківській області.

Не пропустите ни одной профильной новости, следите за горячими темами в области, получите широкий диапазон экспертных мнений. Приобретите Liga360:Бухгалтер и держите руку на пульсе важных изменений.

Оставьте комментарий
Войдите чтобы оставить комментарий
Войти
Подпишитесь на рассылку
Главные новости и аналитика для вас по будням
Похожие новости