Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В какой срок согласовывают выдачу справки для выплаты зарплаты без проверки сумм ЕСВ

21 ноября 2022, 09:15
772
0
Реклама

Спеціалісти ДПС нагадують: платникам ЄСВ, які звертаються до контролюючих органів за погодженням довідки-розрахунку, у якій сума перерахування ЄСВ менша ніж 22% суми коштів для виплати зарплати, у зв'язку із застосуванням максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, та які протягом 12 календарних місяців, що передують даті звернення до контролюючого органу за видачою довідки не допустили порушень законодавства про нарахування та сплату ЄСВ, за рішенням керівника контролюючого органу або уповноваженої ним особи надається довідка про видачу коштів для виплати зарплати без перевірки сум сплати ЄСВ (в електронній або паперовій формі) за формою згідно з додатком 2 до Порядку № 291 (далі - Довідка) (п. 6 Порядку № 291).

Контролюючий орган погоджує Довідку у термін, визначений ст. 20 Закону про звернення громадян, - не пізніше п'ятнадцяти днів від дня отримання звернення.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 201.10 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано у рішенні LIGA360:Бухгалтер. Замов рішення прямо сьогодні.

Оставьте комментарий
Войдите чтобы оставить комментарий
Войти
Подпишитесь на рассылку
Главные новости и аналитика для вас по будням
Похожие новости