Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проблеми із виплатою зарплати в умовах воєнного стану – які поради надає Держпраці

Реклама

Держпраці розмістила чергову порцію питань-відповідей для роботодавців в умовах воєнного стану:

- що робити по заборгованості із виплати зарплати;

- що робити, коли в період воєнного стану немає можливості нарахувати і виплатити зарплату, або можна нарахувати, але не можна виплатити.

Фахівці відомства вказують, що наразі маємо справу із форс-мажорними обставинами. Якщо виплату зарплати проводять через установи банків, то об'єктивних підстав для невиплати зарплати набагато менше, ніж при виплаті зарплати у касі підприємства.

Якщо ж говорити про відповідальність за порушення строків виплати зарплати, то вирішальною є наявність складу правопорушення з боку роботодавця.

Коли не було об'єктивної можливості виплатити зарплату - це підстава для звільнення від відповідальності, але не скасовує обов'язку виплати працівникам зарплату у повному обсязі за першої можливості.

У разі виявлення порушення під час заходу контролю виносять припис про усунення порушень, заходи притягнення до відповідальності застосовують у разі невиконання припису.

Нагадаємо, раніше Мінекономіки пояснили, як виплачувати зарплату, якщо у бухгалтера нема можливості її нарахувати, та чи будуть за це санкції після закінчення воєнного часу.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Оставьте комментарий
Войдите чтобы оставить комментарий
Войти
Подпишитесь на рассылку
Главные новости и аналитика для вас по будням
Похожие новости