Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФСС по ВУТ роз'яснив порядок надання санаторних путівок

23 жовтня 2013, 15:23
228
0
Реклама

ФСС по ВУТ відмітив, що довідка за формою № 070/про надається усіма установами охорони здоров'я на підставі рішення санаторно-курортної відбіркової комісії або лікарсько-консультаційної комісії особам, яким показано санаторно-курортне лікування або оздоровлення в санаторії-профілакторії, а також застрахованим особам за умови часткового фінансування санаторно-курортного лікування за рахунок засобів Фонду для отримання путівки.

У пункті 5 "Діагноз" форми № 070/про вказуються діагнози - коди захворювань згідно Міжнародної статистичної класифікації хвороб і проблем здоров'я.

Законодавством України про охорону здоров'я визначено право пацієнта на таємницю про стан свого здоров'я, факт звернення по медичну допомогу, діагнозі. Забороняється вимагати і надавати за місцем роботи або навчання інформацію про діагноз і методи лікування пацієнта.

Комісія (уповноважений) з соціального страхування приймає рішення про виділення путівки застрахованій особі відповідно до профілю санаторно-курортного лікування, вказаного в пункті 7.1 форм № 070/о.

Профіль лікування вказується тільки один, а курортів декілька. Отже, при ухваленні рішення про виділення путівки визначальним є профіль санаторно-курортного лікування, який рекомендується застрахованій особі, а не назва курорту. Профіль санаторно-курортного лікування, вказаний у формі № 070/о, обов'язково повинен відповідати профілю путівки.

Автори листа не бачать жодних проблем в отриманні застрахованим обличчям форми № 070/про і застосуванні її для ухвалення рішення комісією (уповноваженим) з соціального страхування про виділення путівки (роз'яснення від 09.07.2013 р.).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини