Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФСС по ВУТ розглянув нюанси адмінвідповідальності

14 листопада 2013, 16:09
184
0
Реклама

ФСС по ВУТ відмітив, що при малозначності досконалого адміністративного правопорушення орган (посадовець), уповноважений розглядати справу, може звільнити порушника від адміністративної відповідальності і обмежитися усним зауваженням.

До постанови про закриття справи у зв'язку з малозначністю досконалого адміністративного правопорушення обов'язково додаються документи, що підтверджують вказані обставини, про що вказується в самій постанові.

Крім того, на думку авторів листа, до правопорушень (стягнення по яких застосовуються впродовж двох місяців з моменту їх виявлення), що тривають, зокрема, відносяться:

- порушення порядку використання засобів соцстрахування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, оскільки вважаються пов'язаними з тривалим, безперервним невиконанням обов'язків. Припиняється вказане порушення тільки у разі самостійного усунення або коли факт цього порушення виявлений фахівцями робочого органу Фонду при проведенні перевірки і винні особи притягають до адміністративної відповідальності;

- порушення працедавцями порядку використання засобів соцстрахування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, несвоєчасне або неповне їх повернення, оскільки такі порушення можуть здійснюватися безперервно шляхом невиконання обов'язку, зокрема відносно неповернення (невідшкодування) Фонду сум неправомірних витрат або належних до сплати страхових засобів;

- представлення недостовірної звітності по засобах Фонду, оскільки звіт за формою Ф4-ФСС з ТВП складається наростаючим підсумком з початку року (лист від 01.08.2013 р. № 07-35-2085).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини