Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минсоцполитики роз'яснило організаційно-трудові нюанси

15 листопада 2013, 14:31
334
0
Реклама

Минсоцполитики розглянуло питання відносно:

- службових відряджень (лист від 05.08.2013 р. № 844/13/84-13);

- виплати грошової компенсації за усі невикористані дні додаткової соціальної відпустки (лист від 20.09.2013 р. № 807/13/155-13);

- трудового договору (лист від 01.08.2013 р. № 147/06/186-13).

У роз'ясненнях, зокрема, відзначається, що визначення кількості днів відрядження для виплати добових робиться з урахуванням дня вибуття у відрядження і дня прибуття до місця постійної роботи, які зараховуються як два дні.

При відрядженні працівника строком на один день або в таку місцевість, звідки працівник має можливість щодня повертатися до місця постійного проживання, добові відшкодовуються як за повну добу.

Сума добових визначається згідно з наказом про відрядження і відповідними первинними документами. За відсутності наказу добові витрати не виплачуються.

Граничні норми добових витрат в межах України для підприємств госпрозрахункової сфери, які визнаються податковими витратами, встановлені в розмірі не більше 0,2 величини мінімальної заробітної плати на 1 січня звітного року.

При звільненні по попередньому місцю роботи (у тому числі і звільненні у зв'язку з перекладом) працівникові має бути виплачена грошова компенсація за усі невикористані дні додаткової соціальної відпустки.

Призначення і звільнення директора суспільства будь-якої організаційно-правової форми здійснюється за рішенням учасників (засновників) цього суспільства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини