Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи дійсна електронна податкова накладна на передоплату, отриману в післяопераційний час

25 березня 2014, 09:09
222
0
Реклама

Миндоходов відповіло на цікавий запит відносно такої ситуації: передоплата поступила на банківський рахунок в післяопераційний час, тому електронна податкова накладна була сформована наступного дня. Дата, вказана в податковій накладній, і дата її створення і електронного підпису/друку не співпадають. У зв'язку з цим банк сумнівається, чи правомірно включити в податковий кредит суму ПДВ по такій податковій накладній.

Відповідь зводиться до наступної: при здійсненні операцій з поставки товарів (послуг) продавець зобов'язаний надати покупцеві податкову накладну і зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних. Підтвердженням цього є квитанція, відправлена впродовж операційного дня в електронному вигляді в текстовому форматі. Дата і час надання податкової накладної зафіксовані в квитанції. Якщо спрямовані податкові накладні і розрахунки коригування сформовані з порушенням вимог, встановлених п. 201.1 і 192.1 НКУ, впродовж операційного дня продавцеві спрямовується така ж квитанція про неприйняття їх в електронному вигляді з вказівкою причин. Реєстрація і коригування в ЕРНН здійснюються не пізніше 15 календарних днів, що йдуть за датою їх складання.

Відповівши таким чином, Миндоходов пішло від прямої відповіді на питання, хоча і порушень у вищеописаній ситуації, судячи з усього, не виявило (лист від 27.11.2013 р. № 16192/6/99-99-10-01-05-15).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини