Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпідприємництва підтримує створення нових робочих місць

15 квітня 2014, 09:10
206
0
Реклама

Як відомо, підприємець створює нові робочі місця і працевлаштовує безробітних громадян шляхом укладення трудового договору і впродовж 12 календарних місяців щомісячно здійснює виплату їм зарплати в розмірі не менше трьох мінімальних заробітних плат. При дотриманні цих умов працедавець впродовж першого року зможе щомісячно отримувати компенсацію у розмірі 50 % суми нарахованого ЕСВ. Порядок компенсації працедавцям частини фактичних витрат, пов'язаних із сплатою єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затверджений постановою КМУ від 13.03.2013 р. № 153.

Держпідприємництва вирішило удосконалити цей механізм і підтримати проект постанови Минсоцполитики, в якій :

- визначені умови створення робочого місця;

- приведена формула розрахунку компенсації єдиного внеску, за допомогою якої підприємство може самостійно розрахувати розмір такої компенсації;

- деталізовані умови, при яких працедавець втрачає право на отримання компенсації, а також порядок представлення документів в органи Пенсійного фонду для отримання компенсації.

Необхідність внесення таких змін автори проекту аргументують низькою обізнаністю підприємців про можливість скористатися правом на компенсацію за нові робочі місця.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини