Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Особливості роботи під час несправності РРО

23 квітня 2014, 16:05
199
0
Реклама

На період виходу з ладу РРО або при відключенні електроенергії розрахункові операції проводяться з використанням книги обліку розрахункових операцій і розрахункової книжки.

При відновленні роботи необхідно провести через РРО суми розрахунків за час роботи з використанням розрахункової книжки, а також відповідно до контрольної стрічки (у разі обнулення оперативної пам'яті) - за час роботи, що передувало виходу РРО з ладу або відключенню електроенергії, окремо по кожній ставці податку на додану вартість і виконати Z- звіт.

Після підключення до Системи зберігання і збору даних Миндоходов (персоналізації РРО) контрольно-звітна інформація про використання РРО передається органам прибутків і зборів в електронній формі.

Таким чином, при технічній несправності РРО, у разі передачі звітної інформації відразу після відновлення його роботи у встановлений законодавством термін, фінансові санкції до суб'єкта господарювання не застосовуються.

Про це повідомляє ГУ Миндоходов в Голосіївському районі м. Києва.

Податківці нагадали, що з 1 січня 2014 року до суб'єктів господарювання, які зобов'язані використовувати РРО, застосовується штраф у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян (170 грн.), у разі непредставлення ними звітності і інформації, пов'язаній із застосуванням РРО, по дротяних або безпровідних каналах зв'язку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини