Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обнародуваний перелік скорочених дозвільних документів

6 червня 2014, 08:41
248
0
Реклама

Держкомпідприємництва в коментарі від 27.05.2014 р. проаналізувало Закон відносно скорочення кількості дозвільних документівякий набув чинності 26.04.2014 р.

Як повідомляє відомство, ухвалений Закон закладає правові механізми, спрямовані на звільнення підприємців від необхідності проходження зайвих і обтяжливих адміністративних процедур.

Законом внесені зміни до 38 законодавчих актів України і в Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності.

Так, з урахуванням змін, на сьогодні в Переліку залишається 84 дозвільні документи. Вони приведені в додатку 1 до коментаря.

Перелік скасованих дозвільних документів, по яких спрощується процедура видачі, обмежується сфера застосування і збільшується термін дії, торкається багатьох сфер регулювання (додаток 2 до коментаря).

Крім того, віднині усі узгодження, які мають бути частиною дозвільної (узгоджувальною) процедури, проходитимуть без участі суб'єкта господарювання шляхом взаємодії між органами влади.

Закон містить норму, згідно якої обов'язок отримання узгоджень, укладень і інших документів, передуючих отриманню документу дозвільного характеру, буде покладений на дозвільний орган, що оформляє дозвільний документ, без залучення суб'єкта господарювання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини