Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкову переплату не можна зарахувати в рахунок погашення ЕСВ

12 червня 2014, 15:58
204
0
Реклама

На питання, чи має право СХ в заяві на повернення помилково і надмірно сплачених сум грошових зобов'язань по податках і зборах відмітити як напрям перерахування коштів погашення заборгованості по єдиному внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, Миндоходов відповіло наступне.

ЕСВ сплачується шляхом перерахування платником безготівкових засобів з його банківського рахунку. Якщо у платника немає банківського рахунку, ЕСВ сплачується шляхом внесення готівкових розрахунків через банки або відділення зв'язку.

ЕСВ не входить в систему оподаткування, а засоби, що поступають від його сплати і застосування фінансових санкцій, не можуть зараховуватися до бюджетів і використовуватися на цілі, не передбачені законодавством про ЕСВ.

Виходячи з того що ЕСВ не входить в систему оподаткування і не належить до джерела наповнення прибуткової частини державного і місцевих бюджетів, законодавчі підстави для здійснення повернення помилково і надмірно сплачених сум грошових зобов'язань по податках і зборах в рахунок погашення боргу по сплаті ЕСВ відсутні.

З таким роз'ясненням Миндоходов можна ознайомитися в системах ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини